Perfekt

Fler sätt att lyssna

Perfekt – Därför strävar vi efter perfektion – #24

03 jun 2019 / Med Hemen & Irena

Den här veckan startar vi ett nytt tema som vi kallar Perfekt. Ordet perfekt kan få oss att känna olika saker, men det är nog sällan vi förknippar ordet med oss själva. Ändå lever vi i ett samhälle där strävan efter perfektion alltid finns där som en piska.

Vi tror att vi blir lyckligare om vi bara lyckas leva upp till idealen, att få det där hemmet som ser ut att vara taget från en möbelkatalog och att våra liv ska motsvara Instagramflödets perfekt iscensatta bilder.

Med tiden börjar vi inse att jakten efter perfektion bara får oss att må sämre, men det är inte alltid vi slutar för det. Vad är den bakomliggande orsaken till detta? Varför fortsätter vi att strävar efter det perfekta livet?

Bibelord som tas upp

  • Matteusevangeliet 5:48
  • Matteusevangeliet 5:21-22

Citat från en life coach

”Jag tycker att det är lite oroväckande att vad vi än gör så behöver vi applåder, det verkar som att vi inte längre kan göra något utan publik. Vad det än gäller så måste vi bli bekräftade utifrån för att känna att vi duger.”

? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln

Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare.

Läs mer här: ge.vois.se/podden

VOIS-podden
VOIS-podden
Perfekt - Därför strävar vi efter perfektion - #24
Loading
/