Tema: Vänner

Fler sätt att lyssna

Vänner – Den som Jesus älskade – #3

19 okt 2018 / Med Hemen & Irena

Jesus kallar oss för sina vänner. Beroende på vem man är kan det vara lättare eller svårare att ta till sig detta. Kan Gud älska och vilja vara vän med bristfälliga människor?

En del av oss har en bild av hur en perfekt kristen människa ser ut och vi kan förstå varför Jesus kallar just denne för sin vän. Det fanns en kille i Bibeln som gav sig själv smeknamnet ”den som Jesus älskade”. Man skulle kunna tro att han var en av dessa perfekta människor, men när man läser om hans liv så upptäcker man att han var självcentrerad, hade ett hett temperament och ett behöv av att ständigt hävda sig. Hans namn var Johannes och trots sina brister älskade Gud honom.

Lyssna och ta reda på varför!

Bibelord vi tar upp

  • Johannesevangeliet 15:12-17
  • Johannesevangeliet 20:2-4
  • Johannesevangeliet 21:1-3

Samtalsfrågor

  1. Lärjungen Johannes hade en stark identitet i att han var ”den som Jesus älskade.” Varför tror du att han fångade tag i det så djupt och vad kan vi göra för att likt Johannes ha den synen på oss själva?
  2. Johannes hade många brister och var långt ifrån perfekt. Han hade t ex behovet av att hävda sig genom att skriva ner att han minsann var först till den tomma graven, han ville kasta ner eld och förgöra en hel by för att de inte ville lyssna på Jesus och han var självupptagen när han frågar om han och hans bror fick sitta på varsin sida om Jesus när han dör och uppstår. Ingen av oss är perfekt, men hur påverkar dina brister din syn på dig själv och Guds kärlek gentemot dig?
  3. Jesus presenterar sig själv för oss både som vår Gud och vår vän. Hur får man ihop båda dessa i sin relation till Gud?

 

? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln

Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare.

Läs mer här: ge.vois.se/podden

VOIS-podden
VOIS-podden
Vänner - Den som Jesus älskade - #3
Loading
/