Tema: Vänner

Fler sätt att lyssna

Vänner – Back to basic – #4

29 okt 2018 / Med Hemen & Irena

Vi är inne i del 3 i vårt tema Vänner, och det har blivit dags att samtala om vänskapen människor emellan, något som kan vara helt fantastiskt men också bära med sig besvikelser och sorg.

Visste du t ex att enligt SCB så svarar var sjätte man och var tionde kvinna att de saknar en riktig vän. Vad kan det bero på? Vi pratar också om hur Bibelns definition av vänskap skiljer sig från samhällets och ger fyra tips på hur man är en bra vän.

Bibelord som tas upp

  • Johannesevangeliet‬ ‭15:13-17
  • Ordspråksboken 18:24 (NUB)
  • 1 Johannesbrevet 4:7
  • Johannesevangeliet 13:34

Samtalsfrågor

  1. Hur skulle du definiera en riktigt bra vän? Kan du ge exempel på en händelse ur ditt liv där du verkligen känt att ”det här är en riktig vän”?
  2. I avsnittet fick vi bl a höra 4 saker som vi kan göra för att bli bättre vänner. Kan du komma på fler?
  3. Sociala medier kan ge oss en falsk känsla av att vi har många vänner som vi håller kontakt med. Hur kan man göra för att sociala medier inte ska bli en ersättning till verkliga vänskapsrelationer, utan snarare ett komplement?
  4. Förklara ”den gyllene regeln” och hur den kan göra oss till bättre vänner.
  5. Vänskapsrelationer är oftast det första som ryker när livet blir stressigt. Vad kan man göra för att bli bättre på att prioritera vänskapsrelationer?

 

? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln

Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare.

Läs mer här: ge.vois.se/podden

VOIS-podden
VOIS-podden
Vänner - Back to basic - #4
Loading
/