Coronaviruset

Information om hur Coronaviruset påverkar vår verksamhet

Vi får många frågor om hur vi tänker kring spridningen av Coronaviruset och hur det påverkar vår verksamhet. På den här sidan ger vi de svar som finns och vi kommer att hålla sidan uppdaterad allteftersom saker utvecklar sig.

Vi kommer att följa de direktiv som Sveriges regering ger samt de rekommendationer som experter på ämnet och Folkhälsomyndigheten ger.

För att minska att smittspridningen sker i en allt för hög takt kommer vi i VOIS att stryka alla våra större samlingar som t ex gudstjänster, volontärträffar och bibelstudier. Istället kommer vi att bli mer synliga online genom att varje söndag släppa en video på vår Youtube-kanal VOIS TV samt ett poddavsnitt i VOIS-podden. Följ oss där!

Smågrupperna kommer att fortsätta som vanligt för de som kan och några grupper kommer att träffas varje vecka istället för varannan. Hör med din smågruppsledare för mer information.

Att tänka på för att visa omtanke

Coronaviruset covid-19 är inte dödligt för personer som för övrigt är friska. Däremot har vi alla människor runtomkring oss som befinner sig i riskzonen. För att begränsa ytterligare spridning och visa solidaritet rekommenderas följande:

  • Skaka inte i hand och undvik närkontakt med andra.
  • Håll god handhygien genom att ofta tvätta händerna med tvål och varmt vatten.
  • Är du sjuk eller upplever du symptom så äventyra inte andra människors hälsa utan stanna hemma. Ta även kontakt med 1177 för vägledning.

Lämna din oro och rädsla hos Gud

"Lämna alla bekymmer till honom, för han tar hand om er."
- 1 Petrusbrevet 5:7

Slutligen, som kristen behöver man alltid ha två tankar i huvudet samtidigt. Vi ska följa rekommendationer och vara extra försiktiga. Och vi ska samtidigt komma ihåg att Gud tar hand om oss genom varje storm. För att oron och rädslan inte ska ta över kan vi göra vår del och sedan lägga över resten till Gud. Han är med och har lovat att aldrig överge dig.