Läs detta innan du räknar ut dig själv

Av Hemen Derki / 17 april 2019

Ok, jag erkänner. Jag är en hemlig romantiker. Efter en tuff arbetsvecka är det ändå lite skönt att mysa ner sig under en filt och slå på en romantisk komedi. Man behöver inte tänka så mycket och även om man kan lista ut hur slutet kommer bli efter typ 5 minuter så mår man bra när ”de levde lyckliga i alla sina dar”.

Men kärlek är inte så lätt alltid. Senaste två veckorna när vi fått en ledig kväll har jag och Irena tittat på Gift vid första ögonkastet. Jag skulle kunna skriva mycket om det programmet. En sak som slog oss både och som vi hörde flera deltagare säga är detta: Jag har svårt att tro att min man/fru vill vara med mig, för vad finns det i mig att tycka om?

Allt för många gånger lägger vi fokus på alla anledningar till varför Gud inte skulle kunna älska oss och varför Gud inte skulle kunna använda oss. Men tänkt om det är så att Gud vet om alla våra brister och väljer att älska och använda oss trots det?

Hur skulle det kännas att få höra: ”Du är inte perfekt, men jag älskar dig ändå!”

Det är exakt vad som händer vid den sista måltiden som Jesus tillbringar med sina lärljungar innan påskdramat tar sin början. Runt bordet sitter vänner som han tillbringat en hel del tid med. Någon är självupptagen, en annan är dömande, en har fifflat med pengar, en av dem kommer att ta avstånd från honom, en att bedra honom och resten kommer inte våga stå upp för honom.

Jesus vet allt detta. Ändå väljer han att tillbringa sina sista timmar och sitta och käka med dem. Under kvällen tar Jesus en bägare med vin som symboliserar hans blod som om några timmar kommer att övertäcka hela hans kropp av alla piskrappen han kommer få ta emot, så säger han: ”Drick av det allihop…”

Jesus kärlekshandling på korset – att han dog för dem han älskar – gäller allihop. Dig inkluderat. Och det oavsett ditt förflutna och med vetskapen att du även kommer brista i framtiden.

Gud väljer att älska dig på din värsta dag lika mycket som på din bästa och han vill använda dig precis där du är just nu.

Så vad du än gör räkna inte ut dig själv!

Nästa event

Linköping: Söndagsmöte - sön 7 april kl 11.00
Norrköping: Gudstjänst - sön 7 april kl 16.00

Norrköping

Linköping

Copyright © 2024 VOIS