Om oss

Om Jesus hade kommit idag och inte för 2000 år sedan, hur hade kyrkan sett ut då? Vi tror inte att någon har svaret men vi inspireras av frågan.

VOIS är en kyrka i Norrköping och Linköping för hela familjen som sätter Jesus i centrum, har Bibeln som grund, missionsuppdraget i fokus och kärleken som drivkraft.

Är du nyfiken så hör av dig till hej@vois.se eller på Facebook och Instagram!

Vår vision

Vi drömmer om en kyrka, men inte bara en kyrka, utan en rörelse av människor som älskar Jesus passionerat, är kunniga i Bibeln och frimodiga med att berätta om sin tro, som älskar sin nästa som sig själv och lever ett osjälviskt liv, som ser och möter andra människor med värme och kärlek därför att Gud älskar varje människa.

Vi drömmer om en kyrka med äkthet, där fasader får brytas ner, där man kan pusta ut och vila i Guds nåd. Här får Guds villkorslösa kärlek inspirera var och en att vara sig själv, den Gud har skapat en till att vara. Vi drömmer om en miljö där man får upptäcka, utveckla och använda de gåvor som Gud har lagt ner i en.

Vi drömmer om att kyrkan ska få bli en trygg plats där man kan ställa sin frågor, bolla sina tankar och lufta sitt tvivel, där man kan känna tillhörighet innan man börjar tro, en kyrka där skeptiker känner sig välkomna och sökare får hitta hem.

Vi drömmer om en kyrka som ödmjukt, sakligt, respektfullt och med kärlek kan svara på livets stora frågor och vara en positiv röst i samhället, en kyrka som är trygg i det den tror på. Vi drömmer om en kyrka som inte bara förstår sin samtida kultur, utan också påverkar den.

Vi drömmer om överlåtna och Kristus-lika pastorer och ledare som gör sitt yttersta för att betjäna andra och hjälpa nästa generationens ledare att hitta sin plats och fullfölja sitt lopp. Vi drömmer om efterföljare till Jesus som ger av sin ekonomi, tid och energi för att utvidga Guds rike.

Vi drömmer om en kyrka som hänger med i den mediala utvecklingen och kan på ett kreativt sätt förmedla och sprida evangeliet genom text, bild, video, ljud, musik och andra konstformer. Vi drömmer om hängiven och upplyftande lovsång som är tillbedjande till sin natur.

Vi drömmer om en kyrka som kombinerar den stora gudstjänstens liv med den lilla gruppens närhet, där båda är lika viktiga. Vi drömmer om en rörelse av smågrupper som ständigt gör rum för nya människor och där vänskap kan byggas.

Vi drömmer om en kyrka som är en röst för de som inte har någon. En kyrka som erbjuder en utsträckt hand för att hjälpa andra i behov, både ekonomiskt och praktiskt.

Vi drömmer om världens bästa barnkyrka där barnen får ha hysteriskt kul, lära känna Jesus och kännas sig sedda, värdefulla, älskade och accepterade.

Vi drömmer om en kyrka som finns i alla medelstora orter i Sverige och som är enade i ett hjärta och en vision, en kyrka som sätter Jesus i centrum, har Bibeln som grund, missionsuppdraget i fokus och kärleken som drivkraft.

Vi tror att den kyrkan skulle kunna vara VOIS och vi tror att vi skulle kunna förverkliga detta tillsammans.

Vårt uppdrag

Vi planterar församlingar och formar lärljungar.

Våra pastorer

Hemen Derki
Hemen Derki
Irena Derki
Irena Derki

Vad betyder namnet?

Vi har alltid fascinerats av Johannes Döparen. Han var en enkel man som uppehöll sig i öknen med ett ganska enkelt budskap. Hans uppgift var att förbereda människor på Jesus ankomst och bana vägen för Honom.

VOIS är en svengelsk bokstavering av det engelska ordet Voice, dvs röst.

Det är ganska uppenbart att Sverige på många platser är en andlig öken med relativt få kristna. Vi tror att Gud kallat oss som kyrka att vara en röst som banar vägen för Jesus in i människors hjärtan.

En röst ropar i öknen: Bana väg för Herren, gör stigarna raka för honom!

- Matteusevangeliet 3:3

Equmeniakyrkan

VOIS är en del av Equmeniakyrkan och deras vision att starta 50 nya församlingar i Sverige till 2025. Läs mer om deras församlingsgrundande arbete här.