Om oss

Om Jesus hade kommit idag och inte för 2000 år sedan, hur hade kyrkan sett ut då? Vi tror inte att någon har svaret men vi inspireras av frågan.

VOIS är en ny kyrka i Norrköping för hela familjen som sätter Jesus i centrum, har Bibeln som grund, missionsuppdraget i fokus och kärleken som drivkraft.

Vill du göra denna resa med oss eller är du bara nyfiken så hör av dig till hej@vois.se eller på Facebook och Instagram!

Våra pastorer

De brinner för att göra Bibeln lättillgänglig och drivs av att få hjälpa människor att upptäcka och förvalta sina Gudagivna gåvor. Den lokala kyrkan ser de som ett viktigt redskap för att nå ut till nya människor med evangeliet.

Parallellt med kyrkan har de genom åren drivit egna företaget Webbson AB och har en dotter på 8 år.

Hemen Derki
Hemen Derki
Irena Derki
Irena Derki
Joel Backman
Joel Backman

Joel Backman är föreståndare och pastor i Elimkyrkan i Eskilstuna som är vår moderförsamling. Hösten 2017 släppte han boken "Guds nåd sådan den verkligen är" som medförfattare. Joel är en duktig bibellärare med ett stort hjärta för människor.

Vad betyder namnet?

Vi har alltid fascinerats av Johannes Döparen. Han var en enkel man som uppehöll sig i öknen med ett ganska enkelt budskap. Hans uppgift var att förbereda människor på Jesus ankomst och bana vägen för Honom.

VOIS är en svengelsk bokstavering av det engelska ordet Voice, dvs röst.

Det är ganska uppenbart att Sverige på många platser är en andlig öken med relativt få kristna. Vi tror att Gud kallat oss som kyrka att vara en röst som banar vägen för Jesus in i människors hjärtan.

En röst ropar i öknen: Bana väg för Herren, gör stigarna raka för honom!

- Matteusevangeliet 3:3

Equmeniakyrkan

VOIS är en del av Equmeniakyrkan och deras vision att starta 50 nya församlingar i Sverige till 2025. Läs mer om deras församlingsgrundande arbete här.

En stad i förvandling

Med sina 145 000 invånare är Norrköping Sveriges 8:e största stad och den växer med ca 2000 invånare per år. Ändå är antalet församlingar här relativt få i jämförelse. Här behövs helt klar många nya kyrkor för att kunna hänga med i den förändring och utveckling som staden genomgår.