VOIS - Din kyrka i Norrköping
VOIS-podden

En kristen podcast om Bibeln

VOIS-podden är en kristen podcast om Bibeln som hjälper dig att växa i din tro. Vi sänder varje vecka. Lyssna här eller i någon av våra kanaler.
Tankar

#19 Tankar – Det finns ingen quick fix

11 mars 2019
/ Tema:

I det här avsnittet pratar vi om vad som egentligen händer när vi blir kristna, hur man förnyar sina tankar, varför det är ett livsprojekt och varför det inte finns någon quick fix.

Gå till avsnittet
Tankar

#18 Tankar – Dina tankar är inte en soptipp

4 mars 2019
/ Tema:

Ibland kan våra tankar bli som en soptipp där allt möjligt skräp får finnas. Vi pratar om hur vi kan bevara vårt inre från dåliga och destruktiva tankar.

Gå till avsnittet
Tankar

#17 Tankar – Du blir vad du tänker

27 februari 2019
/ Tema:

Vi går alla runt med tankar dagarna i ända, en del av dem bra och andra lite sämre. Alla dessa tankar formar våra liv långt mycket mer än vad vi kanske tror.

Gå till avsnittet
VOIS-podden

#16 VOIS – Hela storyn

19 februari 2019
/ Tema:

I det här avsnittet blir vi lite personliga och berättar om bakgrunden som ledde till att vi startade VOIS och senare VOIS-podden.

Gå till avsnittet
Lyssnarfråga

#15 Lyssnarfråga – Varför har Gud satt oss på jorden istället för i himlen?

11 februari 2019
/ Tema:

Hanna undrar: Varför tror ni Gud har satt oss på jorden direkt istället för himlen direkt? I himlen är ju allt perfekt, ibland känns jordelivet meningslöst.

Gå till avsnittet
Goda vanor

#14 Goda vanor – Vanan över alla vanor

28 januari 2019
/ Tema:

Det finns en vana som ger mening och syfte åt alla andra vanor. En vana som vi kallar vanan över alla vanor. Kan du gissa vilken den är?

Gå till avsnittet
Goda vanor

#13 Goda vanor – Du blir vad du upprepar

21 januari 2019
/ Tema:

På samma sätt som maten vi får i oss påverkar våra former så formar det vi upprepar våra liv. Vi pratar om varför och hur du kan hålla ut hela loppet.

Gå till avsnittet
Goda vanor

#12 Goda vanor – som hjälper dig att må bra varje da

16 januari 2019
/ Tema:

Ett nytt år har dragit igång och vi inleder det med ett nytt tema som ska hjälpa oss att få in nya goda vanor som hjälper oss att må bra varje da.

Gå till avsnittet
Julavsnitt

#11 Julavsnitt – Allt annat än perfekt

3 december 2018
/ Tema:

Julberättelsen handlar om en verklig händelse utan filter, långt ifrån den välpolerade ytan som vi ibland försöker visa upp under juletider. I den berättelsen ryms vi alla därför att ingen av oss är perfekt.

Gå till avsnittet
Tema: Dialog

#10 Dialog – Hur vet jag att det är Gud som talar och inte bara mina egna tankar?

23 november 2018
/ Tema:

Ett av sätt som Gud talar till oss på är genom våra tankar. Men hur vet man att tanken man fått är från Gud och inte bara ens eget påhitt?

Gå till avsnittet